2420 Bölgesi Kısa Dönem Öğrenci Değişim Programı Formları Nasıl Doldurulmalıdır?

İngilizce Form

Önemle duyurulur;

  • Formlar bilgisayarda doldurularak yazıcıdan çıktısı alınmalıdır.

Formun çıktısını aldıktan sonra fotoğraflar ve imzalar eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. İmzalar için mavi kalem kullanılmalıdır.

El yazısı ile doldurmuş başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

 

  • Formları adayın kendisi doldurmalıdır. (18 yaşın altındaki adayların ebeveynlerinin doldurması gereken alanlar hariç)

 

  • Vesikalık fotoğraf ve diğer fotoğraflar zımbalanmamalı yapıştırılmalıdır.

 

  • Formun ilk iki sayfası formu nasıl dolduracağınıza dair İngilizce bilgiler içermektedir. Bu iki sayfayı dikkatlice okumanız önemle rica olunur. Form tamamlandıktan sonra formun ilk sayfasındaki adrese ulaştırmanız gerekmektedir.

Page 3

  1. Program Information

 

Bu kısımda hangi programa dahil olduğunuzu işaretlemeniz gerekmektedir.

Family to Family Individual Exchange   = Aileden Aileye Değişim Programı

Youth Camps          = Kamplar

İkisinden birini işaretlemeniz gerekmektedir.

 

  1. Applicant Information

 

Bu kısma aday öğrencinin bilgileri doldurulacaktır. Özellikle telefon numaralarınızın başına (+90) eklemeyi unutmayınız. Örn: +90 532 154 …… Cep telefonu ve e-posta bilgilerine (ileride iletişimde sorun yaşamamak için) lütfen adayın kullandığı cep telefonu ve güncel e-posta adreslerini giriniz. Anne ve babanın bilgilerini girmeyiniz. Bunlara uymayan formlar dikkate alınmayacaktır.

 

  1. Parent/Legal Guardian Information

 

Ebeveynlere ait bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır. Velilerden herhangi birisi vefat ettiyse o kişinin kutucuk kısmına “DECEASED” yazmanız yeterlidir.

 

“Check here if your parents are divorced or separated” kısmında anne-babanın ayrı olup olmadığı sorulmakla birlikte bu durum söz konusu ise bu kutucuğu işaretlemeniz ve sizinle iletişime geçebileceğimiz ilk kişinin kim olduğunu (anne veya baba) belirtmeniz gerekmektedir.

 

 

Page 4

  1. Personal Background

 

Bu bölümde dininiz ve dine ve/veya sağlığınıza bağlı herhangi bir yeme kısıtlamanızın (vejetaryen dâhil) olup olmadığı bölüm vardır.

 

Devamında ise “sigara, alkol ve uyuşturucu” kullanıp kullanmadığınız sorulmaktadır. Bu kutucuklardan herhangi birini “evet” diye işaretleyen bir öğrenci programa alınmaz; “hayır” işaretleyip programa dâhil olan öğrenciler, herhangi bir şekilde program sırasında bu konularda bir sıkıntı yaratırsa öğrenciye ikinci bir şans tanınmadan ülkesine geri gönderilir. Bunun kararını gideceğiniz yerdeki Rotary Bölgesi verecektir.

 

  1. Languages

 

“Your Native Language” kısmı ana dilinizin olduğu kısımdır. Diğer kutucuklarda ise öğrencinin hangi dilleri ne derecede bildiğini belirtmelidir.

 

Öğrenci çok iyi olmasa da anlaşabileceği kadar yabancı dil bilmelidir. Kamp dahilinde hangi ülkeye giderse gitsin ortak dilin %99,9 İngilizce olduğunu aday öğrencinin önceden bilmesi ve bu şekilde programa başvurması gereklidir,

 

  1. Health Decleration

 

Bu kısımda sağlık ile ilgili sorular kutucuklarda “Evet/Hayır” şeklinde doldurulacaktır. Aday öğrenci son iki sene içinde ameliyat olduysa veya yurt dışına gidince reçeteli bir ilaç kullanması gerekli ise bunu açık bir şekilde belirtmelidir.

 

  1. Sending District and Club Contacts

 

Bu kısım size sponsor olacak Rotary Kulübü ve Rotary 2420. Bölge tarafından doldurulacaktır. Herhangi bir Rotary kulüp tarafından sponsor edilmeyen öğrenciler bu kısmı okul öğretmenlerinden veya Rotary Merkezinden bilgi alarak doldurmalıdır.

 

District No: 2420 yazmanız gerekmektedir.

Page 5

  1. Rules and Conditions of Exchange / Permissions and Declerations

 

Öncelikle programın kuralları dikkatle okunulmalıdır.

 

Aday öğrenci kendisi, anne ve babası,  aday öğrencinin bu ve bu sayfayı takip eden sayfadaki kuralları kabul ettiğine dair isim imza ve tarih atmaları gerekmektedir. “Witness (Sending Rotary Club Representative)” kısmını aday öğrenciye sponsor olan Rotary Kulübündeki Rotaryen danışmanı adını yazarak imzalayarak dolduracaktır.

 

 

 

Alternative Emergency Contact in home country

Bu kısımda aday öğrenciye acil bir durum olduğunda, anne veya babaya ulaşılamadığında öğrencinin birinci derece yakınlarının dışında bir kişinin detaylı bilgilerinin yazılması çok önemlidir. Mutlaka doldurulmalıdır.

Page 7

  1. Guarantee Form

 

İlk kutucukta öğrencinin bilgilerinin doldurulması gerekmektedir ( Aday öğrenci ilk sayfadaki bilgileri doldurduğunda PDF formatındaki bu formda öğrencilerin bilgileri otomatik olarak gelir).

 

  1. SENDING CLUB and DISTRICT ENDORSEMENT

 

Sending Club Name : Size sponsor olan Rotary Kulübünün adı

 

Sending Club ID No : Size sponsor olan Rotary Kulübünün Uluslararası Rotary Numarası

 

Name of Club President: Size sponsor olan Rotary Kulübünün Başkanının adıName of Club

 

Secretary/YEO: Size sponsor olan Rotary Kulübünün Kulüp Sekreterinin veya Gençlik Değişim Sorumlusunun adı

 

  1. HOST DISTRICT and CLUB GUARANTEE

HOST DISTRICT or CLUB COUNSELOR

HOST FAMILY

 

Bu üç ayrı kutucuk boş kalacaktır.

 

Aday öğrenci “Aileden Aileye” Değişim Programına başvuruyor ise bu kutucuklar yurt dışından dolu bir şekilde gelecektir.

 

Eğer öğrenci kamp başvurusunda bulunmuş ise bazı bölgeler vize alımında yardımcı olması açısından bu kısımları doldurup göndermektedirler.

 

  1. Supplementary Page A

 

Family to Family Exchange (Individual or Group)

 

Supplementary Page A /Family to Family Exchange

 

Bu bölüm; “Aileden Aileye” Değişim Programına dâhil olan öğrenciler tarafından eksiksiz bir biçimde “Word” formatında bilgisayardan çıktı şeklinde doldurulacaktır.

 

  • Applicant’s Letter : Aday öğrenciye ait sorular; aday öğrencinin kendisi tarafından doldurulacaktır. Bilgisayarda “word” formatında doldurulmalıdır.
  • Parent’s Letter : Aday öğrenci 18 yaşının altında ise ailesi tarafından doldurulması gereken kısımdır; İngilizce olarak ayrı bir “word” formatında doldurulmalıdır.

 

  • Applicant’s Photos : Aday öğrenci “My Family” (Aile) ve “My Home” (Ev, Çevre) konulu iki ayrı fotoğraf koyacaktır. Fotoğrafları zımbalamamanız ve yapıştırmanız önemle rica olunur.

 

  1. Supplementary Page B

 

Youth camps and Tours

 

Bu bölüm “Kamp” programına başvuran öğrenciler tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

 

  1. Supplementary Page C

 

New Generations Exchange (Individual or Group)

 

Bu bölüm “Yeni Nesil Değişim” programına başvuran öğrenciler tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulacaktır.

 

Türkçe Formlar

Bu formlar bir nüsha halinde İngilizce form ile birlikte hazırlanacaktır.

  1. KISA DÖNEM ÖĞRENCİ DEĞİŞİM EK FORMU

 

  • Bu formda “Kamp” veya “Aileden Aileye” Değişim programından bir tane kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir. Bir aday öğrenci her iki program için başvuruda bulunamaz.

 

  • Aileden Aileye Değişim Programı ile Güney Yarımküredeki herhangi bir ülke ile değişim yapmak isteyen öğrencilerin karşılığında gelecekleri öğrencileri kış aylarında ağırlamak durumunda olduğu önemle hatırlanmalıdır.

 

Aday öğrenci için kamp yerleştirilmesi yapılamaz ise kendisine diğer program önerilebilir veya tam tersi bir durum söz konusu olabilir.

 

İlk başvuru yapıldığında aday öğrenci iki programı birden seçme hakkında sahip değildir.

 

  1. YAZ KAMPLARI TÜRKÇE EK FORM

(Sadece kamplara katılmak isteyen adaylar tarafından doldurulacaktır)

 

  • Formda öğrenci programa katılamayacağı tarih aralığı veya ay var ise bunu mutlaka bildirmelidir; yurt dışındaki bölgelerden gelen kampların tarihlerini aday öğrencinin gidebileceği tarihlere uydurmaya çalışmamız söz konusu olduğu için eğer aday öğrenci müsait olmadığı tarihleri bildirmezse yerleştirmemiz söz konusu olamaz. Müsait olmadığı tarih yok ise aday öğrencinin bunu da bildirmesi gerekmektedir.
  • Aday öğrencinin ilgilenmediği spor veya müzik veya herhangi bir aktivite var ise bunları teker teker bildirmesi yurtdışından gelen çeşitli konulu kamplara yerleştirirken büyük önem taşımaktadır.

Örneğin bir öğrenci yüzücülük yapıyorsa; yelken kampına yerleşebilir. Güzel sanatlar ile uğraşan öğrenciler için özel senfoni kamp davetleri gelmektedir; bunları Kısa Dönem Değişim Komitesinin önceden bilmesi aday öğrencilerinin daha uygun yerleşmesinde yardımcı olmaktadır.

 

  • Yine gitmek istemedikleri ülkeleri bildirmeniz de yerleştirme için önemlidir.

Fakat istemediğiniz ülkeleri seçerken dikkatli olunuz. Örneğin Estonya, Slovenya ve bunun gibi belki de hiç bilmediğiniz bir ülke aslında tarihi binalarla süslü yemyeşil ve çok modern şehirlere sahip yerlerdir. Bu sebeple lütfen peşin hükümlü olup bir kampa yerleşme imkânınızı sınırlamayınız.

 



Bir cevap yazın